lördag 3 augusti 2013

Cellpoint Connect: Avyttrar Trig Entertainm​ent AB till Mobicard Media Group AB (publ), "MMG"

Cellpoint Connect AB (publ), "Cellpoint", avyttrar Trig Entertainment AB till Mobicard Media Group AB (publ), "MMG"

Styrelserna och huvudägarna i MMG och Cellpoint har beslutat att slå ihop verksamheterna på så sätt att MMG förvärvar den IT verksamhet som Cellpoint bedriver på Internet via sajten www.trig.com.

Trig.com är en global social nätverkstjänst som lanserades under våren och som redan har över 3,9 miljoner användare. Förvärvet omfattar Trig Entertainment AB som hanterar verksamheten liksom tillhörande IP rättigheter.

Trig ser klara synergier med MMG s tekniska plattform för hantering av erbjudanden och kommer att integrera denna funktionalitet i Trig utbudet. Trig.com har redan etablerat sig som den 332:e mest populära webbplatsen i Sverige och förväntas stå inför en kraftfull expansion.

Förvärvet sker i sin helhet via en riktad nyemission till Cellpoint. Köpeskillingen betalas med 395 miljoner nyemitterade aktier till senaste aktiekurs dagen före tillträdet dock högst 0,06 kr/aktie. Detta medför att MMG s nuvarande ägare späds ut till totalt ca 22 %. De nya huvudägarna kommer också att tillskjuta nödvändigt rörelsekapital för drift till dess att den nya verksamheten integrerats och tagit fart.

Cellpoint kommer att komplettera styrelse och ledning. Nuvarande ledamöter Anders Holmstedt och Daniel di Benedetto föreslås kvarstå. Ytterligare styrelsemedlemmar kommer att presenteras inför den extra bolagsstämma som formellt skall hantera affären.

Läs mer...

GRP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar