lördag 3 augusti 2013

Cellpoint Connect: Marknadsöversikt och Nuläge

Efter försäljningen av Trig Entertainment AB till Mobicard Media Group AB för en köpeskilling om 395 miljoner aktier som skall godkännas av respektive bolagsstämmor kommer Cellpoint Connect AB att kontrollera ca 78% av Mobicard Media Group AB. Effekten av denna transaktion är att tydligt synliggöra värdet av tillgångar i Trig.com. Det möjliggör också för en bättre finansieringslösning och förvärvsstrategi som krävs för Trig.com skall utvecklas och bli ett av de ledande sociala nätverken.

Cellpoint kommer efter denna transaktion ha en fastighetsportfölj värd cirka 70 miljoner kronor och äga aktier i Mobicard Media Group AB till ett värde om ca 30 miljoner kronor innan förväntande kursuppgångar har diskonterats och full utspädning i Mobicard.

Moderbolagets outnyttjade skattemässiga underskott beräknas uppgå till i storleksordningen 140-150 mkr efter 2012 års taxering. Underskottet har ej åsatts något värde i bokslutet.

Den senaste affären med Mobicard utgör ett mycket tydligt avstamp i ett förnyat Cellpoint: Icke kärnverksamhet har avyttrats, Trig har renodlats i en egen verksamhet och en stark fastighetsportfölj har förvärvats. Bolaget följer nu den nytillträdda styrelsens strategiska plan och frigör tidigare låsta värden. Summan av dessa transaktioner möjliggör för bolaget att utnyttja de förlustavdrag som tidigare har ackumulerats, och med dessa följer ytterligare avkastning. Styrelsen avser fortsätta i dessa spår vilket kommer att medföra ytterligare förstärkning av bolagets lönsamhet och soliditet.

www.cellpoint.com

online texas holdem
If you want to try online poker, play at 888 poker today!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar