söndag 23 juni 2013

Mineral Invest: Off-Take Agreement tecknat med Panergy Biofuels GmbH

Mineral Invest International MII AB ingått ett s.k. Off-Take Agreement med det österrikiska företaget Panergy Biofules GmbH (Panergy) om en total finansiering av 20 MUSD.

Huvudsakliga villkor
Avtalet som har träffats med Panergy avser en lånefinansiering om totalt 20 MUSD betalas ut i tre rater under 2013, varav 5 MUSD i juni, 10 MUSD i juli samt 5 MUSD i augusti. Lånet ska återbetalas inom tre år genom att Panergy har rättigheter att köpa 40 procent av den årliga guldproduktionen i Gold Crown LLC till ett pris av 925 USD/oz samt 10 procent av den årliga guldproduktionen i Gold Crown LLC till 20 procents rabatt jämfört med gällande världsmarknadspris för guld. Om produktionskostnaderna för guldutvinningen överstiger avtalat pris skall parterna omförhandla villkoren. Som säkerhet för lånet pantsätts bolaget Gold Crown LLC.

Panergy Biofuels GmbH i korthet
Panergy Biofuels GmbH ingår tillsammans med sina systerföretag ZnERGY (Zinc-Air Energy Systems) och Hybrid Energy Africa i Global Energy Services GMHB. Koncernen har, utöver sin huvudsakliga verksamhet inom miljövänliga bränslen och energikällor, sedan år 2005 gjort mindre till mellanstora investeringar i s k "Junior Mining Companies" i Afrika med ett tillfredställande resultat. Koncernen har därför under en längre tid sökt samarbeten eller s k "Off-Take Agreement" med fler "Junior Mining Companies" med verksamhet i såväl Afrika som Europa eller Nordamerika varvid Mineral Invest kom upp som ett mycket starkt alternativ av det som eftersökts.

Läs mer...

www.mineralinvest.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar